Marjo Grietjes - gediplomeerd piano docent - Boxtel, Vught, Liempde, Den Bosch
Marjo Grietjes - leerlingen piano concert - Boxtel, Liempe, Vught, Den Bosch

Over Marjo Grietjes


Ik begon met pianospelen toen ik 7 jaar oud was. Na mijn gymnasiumopleiding besloot ik naar het conservatorium in Tilburg te gaan, waar ik ben opgeleid tot gediplomeerd docente en pianiste. Ik heb inmiddels jarenlange ervaring in het lesgeven aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Naast de alom bekende klassieke meesterwerken, kunt u bij mij ook popsongs, jazz, blues en quatre-mains stukken leren spelen. Gedreven door een grote belangstelling voor muziek en kunstgeschiedenis heb ik tevens Muziekwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam gestudeerd.


Aan het einde van het schooljaar organiseer ik altijd een leerlingenconcert op een mooie locatie, waarbij, naast de ouders, ook broertjes, zusjes en opa’s en oma’s welkom zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Het is uiteraard geen verplichting hieraan deel te nemen.


Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om mijn leerlingen de gelegenheid te geven deel te nemen aan examens, ben ik ook lid van de EPTA (European Piano Teachers Association). Dit is een vereniging voor gediplomeerde pianodocenten, die naast lezingen en studiedagen ook graadexamens organiseert, zodat ook leerlingen van privé-docenten aan examens kunnen deelnemen. Tevens fungeer ik bij deze graadexamens als voorzitter en jurylid.